Клиничката болница „Аџибадем Систина“ во соработка со општинската организација на Црвен крст – Карпош и Институтот за трансфузиона медицина реализираа уште една успешна крводарителска акција втора овој месец. Во оваа крводарителска акција учествуваа и дел од вработените во Орка Холдинг, а беа дарувани 51 крвнa единицa.

За време на крводарителската акција се почитуваа сите мерки и безбедносни протоколи за комплетна заштита од коронавирусот. Крводарителите беа поделени во групи со цел одржување на физичко растојание и задолжително носеа лична заштита на лицето, заштитна маска.

Поради зголемените потреби на крв во овие кризни периоди во текот на јуни се најавува уште една крводарителска акција во „Аџибадем Систина“.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *