Систина фармација, дел од групацијата Орка Холдинг, за потребите на Министерството за внатрешни работи во време на пандемијата на коронавирусот донираше 20.000 еколошки заштитни маски за еднократка употреба кои треба да бидат распределени по проценка на Министерството, 1100 заштитни маски за повеќекратна употреба и 10 заштитни одела ( скафандери ) за еднократна употреба за потребите на СВР Скопје.

Вкупната вредност на донацијата изнесува 623.000 денари.

Оваа донација е само дел од низата со кои Орка Холдинг, овој пат преку Систина фармација, ја изрази својата поддршка и понуди помош на сите засегнати при справувањето со коронавирусот.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *